This website uses cookies to remember your personal preferences and gather statistics. Click here for more information about cookies.

Yes, I agree No, I do not agree X

Risicomanagement en compliance

Bouwinvest erkent het belang van een solide risk management framework. Het doel van het framework is risico’s te identificeren en mitigeren, waardoor de onderneming haar doelen effectiever kan nastreven.

De ontwikkelingen van de afgelopen jaren in de financiële wereld alsmede bij vermogensbeheerders hebben geleid tot een steeds sterkere roep om strengere wet- en regelgeving om herhaling van de verschillende crises te voorkomen. Banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen hebben nog steeds te maken met strengere regelgeving en verscherpt toezicht door toezichthoudende instanties. Het gevolg daarvan is dat institutionele beleggers steeds meer belang hechten aan interne risicobeheersing, compliance, transparantie en het afleggen van verantwoording aan stakeholders.

Verschillende gevallen van vastgoedfraude in het verleden hebben geleid tot een omslag in denken in de vastgoedsector. Los van de strengere regelgeving en stakeholders die de sector hebben gedwongen om maatregelen te treffen, hebben vastgoedspelers zich gerealiseerd dat dit soort gedrag eenvoudigweg niet kan worden getolereerd. Mede door nieuwe regelgeving en de behoefte van de sector aan interne hervormingen, werken vastgoedvermogensbeheerders continu aan verbetering van risicobeheersing, naleving van wet- en regelgeving en interne controles om toekomstige incidenten te voorkomen. De veranderingen in de vastgoedwereld volgen elkaar snel op en de spelers in de sector maken waar mogelijk gebruik van de lessen uit de banken- en verzekeringswereld.

  • Share this article