This website uses cookies to remember your personal preferences and gather statistics. Click here for more information about cookies.

Yes, I agree No, I do not agree X

Strategische uitgangspunten

Goede perspectieven vastgoed

Bouwinvest ziet goede perspectieven voor het vermogensbeheer van vastgoed voor institutionele klanten:

  • De behoefte aan vastgoed waar mensen willen wonen, werken, winkelen en verblijven blijft en groeit wereldwijd, met name in Noord-Amerika en Azië-Pacific;

  • Vastgoed als belegging heeft gunstige kenmerken voor institutionele klanten: diversificatie, risico/rendementsprofiel tussen aandelen en obligaties, stabiele huuropbrengsten en inflatiehedge;

  • Het extra solvabiliteits- en liquiditeitsbeslag, de risico’s en de kosten van vastgoedbeleggingen zijn beheersbaar bij een planmatige aanpak en een professioneel management; Bouwinvest kan hierin voorzien.

Missie

Bouwinvest wil op een verantwoorde manier voorzien in een solide rendement op vastgoedbeleggingen voor institutionele klanten en hun deelnemers.

Strategie

Bouwinvest investeert met een langetermijnscope in transparante en stabiele landen, in courante vastgoedsectoren, kwaliteitsobjecten in steden/metropoolregio’s en houdt rekening met het risico/rendementsprofiel dat aansluit bij de langetermijnverplichtingen van haar klanten.

 

Strategie

Specialist of generalist?

Bouwinvest richt zich als vermogensbeheerder op nationale en internationale vastgoedbeleggingen voor institutionele klanten.

 

Bouwinvest is vermogensbeheerder in vastgoed sinds 1952, en is dus een specialistische vastgoedvermogensbeheerder.

Liability-driven profiel of maximising return profiel?

Gezien de investment beliefs, het prudent person principle, de ALM randvoorwaarden en de MVO-criteria van institutionele klanten richt Bouwinvest zich met een langetermijnscope op transparante en stabiele landen, courante vastgoedsectoren, kwaliteitsobjecten en een risico-rendementsprofiel dat aansluit bij de langetermijnverplichtingen van haar klanten.

 

Bouwinvest kiest voor de strategie die een goede hedge biedt voor de verplichtingen en het inflatierisico van haar klanten en is daarmee liability driven.

Multi-client of single-client?

Het illiquide karakter en de langetermijnverplichtingen van vastgoed vereisen een goede en continue toegang tot institutioneel kapitaal. Altijd beschikbare funding zorgt voor continuïteit bij Bouwinvest en zorgt door het constant en consistent in de markt te zijn voor de beste beleggingstransacties. Door een multi-client benadering wordt het fundingrisico beperkt.

 

Het is van belang dat Bouwinvest een multi-client strategie heeft.

Multi-asset of mono-asset?

Binnen vastgoed richt Bouwinvest zich op landen en sectoren die binnen het liability hedging profiel vallen. Zij vergroot daarmee haar beleggingskansen, draagt bij aan de gemengde leefomgeving en biedt diversificatiemogelijkheden aan haar klanten.

 

Bouwinvest spreidt risico over sectoren en regio’s: dus multi-asset.

Multi-channel of mono-channel?

Er zijn meerdere mogelijkheden om de gewenste vastgoedinvesteringen te verwerven en te beheren: directe, indirecte en beursgenoteerde beleggingen, joint ventures en clubdeals. Bouwinvest wil alle kanalen benutten om toegang te hebben tot de beste objecten. Vastgoed is ‘local business’. In Nederland doet Bouwinvest zelf het asset management; in het buitenland wordt samengewerkt met zorgvuldig geselecteerde lokale managers.

 

Bouwinvest wil alle kanalen benutten: dus multi-channel.

  • Share this article