This website uses cookies to remember your personal preferences and gather statistics. Click here for more information about cookies.

Yes, I agree No, I do not agree X

Vooruitzichten

Bouwinvest verwacht in 2017 te groeien van een portefeuille van € 8,5 miljard assets under management naar € 9 miljard. Op dit moment  bestaat ongeveer éénderde van de portefeuille uit assets in de internationale portefeuille voor bpfBOUW. In 2019 verwachten wij dat dit 37% zal zijn.

Internationaal verwachten wij dat de regionale spreiding van de portefeuille door meer investeringen in de regio’s Azië-Pacific en Noord-Amerika beter in balans zal komen. Wij verwachten dat de dynamiek op de mondiale vastgoedbeleggingsmarkt hoog blijft en dat de beleggingsdruk zal blijven leiden tot yield compressie op de beste locaties, waardoor de interesse voor secundaire producten wederom zal stijgen. Maar wij verwachten dat het rendement op de lange termijn, conform de doelstellingen, 5-7% zal zijn.

In Nederland blijven veel seinen op groen staan voor vastgoed: lage rente, bevolkingsgroei, economische groei, groei van de werkgelegenheid, herstel van het consumentenvertrouwen en een hoog transactievolume in vastgoed. Maar ook verwachten wij meerdere uitdagingen in Nederland. Hoe bruisend blijven de Nederlandse binnensteden door de veranderingen in het winkellandschap? Hoe gaan we de steden die buiten de top 10 vallen aantrekkelijk houden? Wat gaat er gebeuren op de (huur)woningenmarkt, wat is de impact van de verkiezingen op het huidige beleid voor het middeldure huursegment, hoe zorgen we voor een gediversifieerd aanbod in onze grote steden en hoe zorgen we voor voldoende betaalbare woningen?

Vastgoedcycli bewegen zich verschillend en risico’s kunnen gemitigeerd worden door te blijven spreiden over continenten, landen, steden, sectoren en beleggingsproducten. Deze strategie blijven wij volgen. Ons acquisitiebeleid blijft gericht op kwaliteitsobjecten in stabiele landen, transparante markten en courante sectoren.

Amsterdam, 20 maart 2017

Bouwinvest Real Estate Investment Management B.V.

Dick van Hal, Directievoorzitter en statutair directeur
Arno van Geet, Financieel directeur
Allard van Spaandonk, Directeur Nederland
Stephen Tross, Directeur Internationale Investeringen

  • Share this article