This website uses cookies to remember your personal preferences and gather statistics. Click here for more information about cookies.

Yes, I agree No, I do not agree X

Inleiding

Banken, verzekeraars en pensioenfondsen, maar ook gespecialiseerde vermogensbeheerder als Bouwinvest, krijgen te maken met steeds strengere wet- en regelgeving en toezicht door toezichthoudende instanties. Als gevolg daarvan hechten institutionele beleggers steeds meer belang aan interne risicobeheersing, compliance, transparantie en het afleggen van verantwoording aan stakeholders.

Bouwinvest heeft op basis van het COSO-framework een effectief framework voor interne controle geïmplementeerd. Het interne controleframework biedt een redelijke mate van zekerheid dat de beheerorganisatie en de door haar beheerde fondsen hun financiële en operationele doelen halen, en tevens voor de effectiviteit en efficiency van de bedrijfsactiviteiten, de betrouwbaarheid van de financiële rapportage en de naleving van relevante wet- en regelgeving. Bouwinvest is in het bezit van een 'schone' ISAE3402 type II-verklaring, die in 2016 voor de vijfde keer op rij verkregen is. 

  • Share this article